Asperges

’t Is ’t moment, en het zou zonde zijn om er niet volop van te profiteren. Asperges, van die schone Belgische. Ok, dat schoonmaken is een beetje gepruts, maar er zijn weinig dingen zo mooi en fris als die roomwitte, van versheid letterlijk piepende groensels.

Ik heb ze gisterenavond geserveerd met gerookte zalm en oesterzwammen. Enfin, zalm voor het bezoek, ik heb me netjes aan de paddenstoelen gehouden. Maar de uitgebreide versie zag er dus als volgt uit:

2 sneetjes gerookte zalm op een rechthoekig bord geschikt. De asperges er over gelegd. De oesterzwammen, aangestoofd in wat boter en look en bijgekruid met peper en grof zout, er bovenop.

Sausje gemaakt van sjalotjes en look, geblust met wat witte wijn en ingedikt met room. Bovenop de asperges netjes uitgelepeld. En afgewerkt met wat verse dille, een draai van de pepermolen en nog een paar korrels grof zout. En dat was lekker. Ha!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Culinaire Toestanden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s